Τσιλιμπώκου Νεκταρία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Τσιλιμπώκου Νεκταρία είναι χειρουργός οφθαλμίατρος με ιδιωτικό ιατρείο στην Αργυρούπολη. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μετά από πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις το 2000 και αποφοίτησε το 2006.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Β΄Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ ‘’Αττικόν’’.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της, εκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του καταρράκτη με μεγάλο αριθμό επεμβάσεων και απέκτησε εμπειρία σε ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών παθήσεων, τόσο του προσθίου όσο και του οπισθίου ημιμορίου.

Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε και στη διενέργεια οπτικής τομογραφίας συνοχής (ΟCT), για τη διάγνωση παθήσεων της ωχράς κηλίδας και της οπτικής θηλής.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας ασθενείς με πρόδρομη μορφή Alzheimer,σε συνεργασία με την Β΄Οφθαλμολογική και την Β΄Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ ‘’Αττικόν’.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα οφθαλμολογικών συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας παρουσιάσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών ανακοινώσεων και εργασιών και ολοκλήρωσε 2 ερευνητικά πρωτόκολλα διεθνών πολυκεντρικών μελετών.

Επιπλέον, από το 2016 συνεργάζεται με το Σύγχρονο Πολϋιατρείο Αλίμου “Medifirst”, του ομίλου της Ιnteramerican.